Coaching

Als je goed voor jezelf zorgt,
kun je ook goed voor een ander zorgen

Als vrouw-zijnde kun je in de periode van zwangerschap naar moederschap behoorlijke veranderingen doormaken. Zowel lichamelijk als mentaal. In deze periode sta je veel meer open voor alles wat je voelt, en daarom kan deze periode ook als intens ervaren worden. Je kunt tegen bepaalde gevoelens en gedachtes aanlopen die je van tevoren niet had bedacht. Je wilt de beste moeder zijn voor je kind, en ook lekker in je eigen vel zitten.

Veel moeders ervaren dat zij weinig tijd voor zichzelf hebben. Ook later, als je kind al wat groter is. Dat hoeft niet erg te zijn, maar het is dan fijn om te weten wat jij als vrouw nodig hebt om je goed te voelen, waar je grenzen liggen en hoe je jouw batterij weer kunt opladen. Elke vrouw is uniek. Iedereen komt haar eigen uitdagingen tegen.

Het is voor een moeder prachtig om zichzelf te herontdekken wie zij is als vrouw. En om te leren af te stemmen en mee te bewegen met het opgroeien van je kind en jou als moeder. Om te ontdekken wie jij als moeder bent en/of zou willen zijn brengt je rust en zelfvertrouwen. Het zorgt ervoor dat je meer kunt genieten van alles wat het moederschap met zich meebrengt.

Persoonlijke ontwikkeling en zelfbewustzijn zouden één van je prioriteiten moeten zijn. Naast dat dit deels al een automatisch proces is, is het ook fijn om hier bewust aandacht aan te schenken.

Wie ben jij als vrouw en wat heb je nodig?

Wellicht dat je al een deel zelf kunt managen, een plek kunt geven. En misschien vind je het juist ook wel fijn om er eens samen naar te gaan kijken.

Waar loop je tegen aan, wat zijn je beperkende gedachten, je angsten, je belemmerende overtuigingen, waar zou je meer van willen en waarom lukt dat (nog) niet?

Een gesprek die bedoeld is om je vertrouwen en geruststelling te geven, maar zeker ook om je aan het denken te zetten en je aan te sporen om stappen te maken die jou brengen bij jouw eigen unieke zelf.

Everybody wants to hold the baby,
but who holds the mother?

Zo kan ik je helpen

In de coaching help ik jou op een praktische en liefdevolle manier.

Ik geef je inzichten, bewustwording, kennis, praktische handvatten en inspiratie
Zodat het voor jou waardevolle coach-momenten zullen zijn, die jou echt helpen om gelukkiger en bewuster in het leven te staan.

Dit doe ik door het inzetten van mijn ervaring en kennis als moeder-zijnde, als pedagoog en als coach.
Ik maak o.a. gebruik van de NLP-methodiek, opstellingen, oplossingsgericht werk, transactionele analyse, de pre- en perinatale psychologie en de Geboorte in Kaart-methode.

Dus voel jij nu een nieuwsgierigheid?
Een ‘Yes, hier wil ik wat mee!’?
Ben je er klaar voor om stappen te maken die jou weer dichter bij jezelf brengen?

Let’s start!

Kosten € 75,- per uur incl. BTW | Aantal sessies afhankelijk van de coachvraag

Coachpakketten

Fijne coachpakketten waarmee jij wordt ondersteund in jouw persoonlijke proces.

Premium coachpakket
‘Groots in verbinding’

Coachpakket
‘Groots in Selfcare’

• Intake ‘Je verhaal kunnen vertellen’
• Je blokkades en beperkende overtuigingen aankijken
• Weer in verbinding komen met jezelf
• Cursusonderdeel ‘je kind beter leren begrijpen’
• Het geboorteverhaal van je kind in kaart brengen

• Intake ‘Je verhaal kunnen vertellen’
• Je blokkades en beperkende overtuigingen aankijken
• Weer in verbinding komen met jezelf

Twv € 579,00  Nu binnen dit premium coachpakket € 539,00

Bonus:
– Whatsapp consult van 0,5 uur tijdens het coachtraject (twv € 35,00)
– Uitgebreid Geboorte in kaart verslag
– Geboorteavonturen boekje
– Flapjesmama
– E-Book ‘Hechting in de eerst 1000 dagen (twv € 7,95)

Twv € 260,00  Nu binnen dit coachpakket € 227,00

Bonus:
– Whatsapp consult van 0,5 uur tijdens het coachtraject (twv € 35,00)

Kun je iets specifieker zijn?

Intake ‘Je verhaal kunnen vertellen’
In deze intake krijg je van mij een luisterend oor, zonder oordeel. Het staat in het teken van contact en verbinding maken met elkaar. Het bespreken van waar we mee aan het werk gaan tijdens deze coachsessies. Wat is het wat je wilt bereiken?

Je blokkades en beperkende overtuigingen aankijken
In deze coachsessie gaan we kijken wat jou nu nog in de weg staat om datgene te bereiken. We onderzoeken welke blokkades er zijn en welke (onbewuste) overtuigingen er bij jou spelen.

Weer in verbinding komen met jezelf
Tijdens deze coachsessie zoomen we in op jouw hulpbronnen. We gaan verder met de verwerking van oude pijnen en patronen en maken ruimte voor nieuwe patronen en zelfliefde. Dit doen wij onder andere door gebruik te maken van NLP-oefeningen, meditaties/ visualisaties, systemische opstellingen, transactionele analyse, oplossingsgericht werken en het lijflijk borgen van deze ervaringen en inzichten.

Cursusonderdeel ‘je kind beter leren begrijpen’
Er is keuze uit verschillende cursussen. Het is aan jou zelf om te voelen waar je behoefte aan hebt. Ben je zwanger, of heb je nog een heel klein baby’tje thuis? Dan is de Dunstan Babytaal interessant. Is jouw kind (zijn jouw kinderen) al wat groter? Dan kun je kiezen tussen ‘Ik wil huilen’ en ‘Kinderemoties beter begrijpen’. We kunnen met elkaar overleggen welke het meest passend is in jouw situatie.

Het geboorteverhaal van je kind in kaart brengen
Om helemaal volledig te zijn in dit coachpakket gaan we het geboorteverhaal van je kind in kaart brengen. Dit bestaat uit 2 sessies.
Elke zwangerschap en elke geboorte verloopt anders. In deze perioden voelt de baby alles wat jij als moeder ook voelt. De omstandigheden en ervaringen rondom de geboorte draagt je kind de rest van zijn leven bij zich. Daar ontstaat als het ware zijn eigen unieke ‘imprint’. Deze is bepalend voor de rest van zijn leven. En het is van grote invloed op hoe hij zijn leven en de daarin voorkomende gebeurtenissen ervaart. En hoe hij ermee omgaat!
Het verhaal van de start van zijn leven is daarom zo ontzettend belangrijk. Hoe verliep de zwangerschap en de geboorte? En nog belangrijker: welk gemis was er? Welke behoefte is nu zo aanwezig? Het kennen van het geboorteverhaal zorgt ervoor dat je het gedrag onder de loep neemt en ineens begrijpt waar bepaalde gedragingen, belemmerende overtuigingen en hardnekkige patronen vandaan komen. Weten waar de essentie hiervan ligt is de allerbelangrijkste stap naar het doorbreken van de overtuigingen en patronen. Gedrag wil gezien worden, wil begrepen worden. Dan ontstaat erkenning en kan het patroon worden doorbroken.

Speciale coachconsulten

Naast coachpakketten en de individuele coachgesprekken zijn er ook speciale coachconsulten.

Geboorte in kaart

Wil jij weten welk verhaal er schuil gaat achter de geboorte van jouw kind? Of wil je kijken naar je eigen geboorteverhaal? En daarmee nieuwe inzichten opdoen waarmee je gelijk aan de slag kan? Voel je welkom en samen gaan we de geboorte in kaart brengen!

Babybehoefte in kaart

Ik help jou om de vertaling te maken van de werkelijke behoeftes van je baby naar een plan van aanpak die jou helpt er zo goed mogelijk voor je baby te zijn. Hierdoor kunnen problemen en baby-ongemakken al in een vroeg stadium worden onderkend en opgelost.

Combi Slaap & coaching

Een samenwerking tussen ‘Studio Uil Kinderslaapcoach’ & ‘Groot voor Klein’. Samen kijken we naar wat er gedaan kan worden zodat jij en je baby weer lekker in jullie vel zitten.

Er zijn twee combipakketten beschikbaar.

Geboorte in kaart

 • Valt je kind zonder papa of mama niet in slaap?
 • Raakt je kind snel gefrustreerd?
 • Is je kind perfectionistisch of faalangstig?
 • Heeft je kind moeite met eten?
 • Heeft je kind moeite met afscheid nemen?
 • Blijft je kind liever op de achtergrond?
 • Is je kind niet vooruit te branden of gaat je kind juist heel gehaast door het leven?
 • Heeft je kind weinig zelfvertrouwen?
 • Voelt je kind zich vaak eenzaam?
 • Vindt je kind het lastig om zich te concentreren?
 • Wordt je kind snel boos?
 • Huilt je kind vaak?

En zo zijn er nog ontzettend veel andere voorbeelden te noemen……!

  Herken jij kenmerken bij je kind? Of misschien wel bij jezelf? Vraag jij jezelf af waar dit gedrag, de emoties en deze gevoelens van je kind of van jezelf vandaan komen? Al dit gedrag heeft een reden, want gedrag is altijd logisch!

  Elke zwangerschap en elke geboorte verloopt anders. In deze perioden voelt de baby alles wat de moeder ook voelt. De omstandigheden en ervaringen rondom je geboorte draag je de rest van je leven bij je. Daar ontstaat als het ware je eigen unieke ‘imprint’. Deze is bepalend voor de rest van je leven. En het is van grote invloed op hoe jij je leven en de daarin voorkomende gebeurtenissen ervaart. En hoe je ermee omgaat!

  Het verhaal van de start van je leven is daarom zo ontzettend belangrijk. Hoe verliep de zwangerschap en de geboorte? En nog belangrijker: welk gemis was er? Welke behoefte is nu zo aanwezig? Het kennen van het geboorteverhaal zorgt ervoor dat je het gedrag onder de loep neemt en ineens begrijpt waar bepaalde gedragingen, belemmerende overtuigingen en hardnekkige patronen vandaan komen. Weten waar de essentie hiervan ligt is de allerbelangrijkste stap naar het doorbreken van de overtuigingen en patronen. Gedrag wil gezien worden, wil begrepen worden. Dan ontstaat erkenning en kan het patroon worden doorbroken.

  Wil jij weten welk verhaal er schuil gaat achter de geboorte van jouw kind? Of wil je kijken naar je eigen geboorteverhaal? En daarmee nieuwe inzichten opdoen waarmee je gelijk aan de slag kan? Voel je welkom en samen gaan we de geboorte in kaart brengen!

  Dit krijg je:

  Je krijgt als voorbereiding een vragenlijst toegestuurd die je mij voor het consult weer ingevuld terugstuurt.

  2 Geboorte in Kaart consulten van 1,5 á 2 uur met moeder (en/of vader)

  Na afloop kun je een uitgebreid verslag ontvangen van de Geboorte in Kaart consulten, met daarin o.a. het geboorteverhaal geheel uitgewerkt

  Heel veel inzichten, tips en tools!
  Je krijgt een leuk extraatje! Het ‘Mijn geboorte avonturen-boekje’, die je samen met je kind of voor je kind kunt invullen! Een mooie herinneringen boekje om er later nog eens bij te pakken
  Een kleurplaat met een ‘Flapjes-mama’ waar je kind zelf in kan tekenen en het kan inkleuren. (Pssst, hieraan zie je dus de beleving van jouw kind terug, van hoe zijn/ haar tijd in de baarmoeder was. Interessant!)

  De kosten

  Geboorte in Kaart bestaat uit 2 consulten van 1,5 á 2 uur (met alle bovengenoemde extra’s) kost € 279,- (incl. BTW)

  Mocht je een vervolgconsult willen (van 1 á 1,5 uur), dan reken ik hier € 75,-voor.

  De consulten kunnen bij mij thuis in Limmen plaatsvinden, maar ook bij jou thuis. Ik reken een reiskosten vergoeding boven 5 km afstand en eventuele parkeerkosten. Het is tevens mogelijk om via Zoom af te spreken.

  Babybehoefte in kaart

  De manier waarop jij met je baby omgaat, vormt jouw baby voor de rest van zijn leven. Natuurlijk wil jij jouw baby de beste start geven die mogelijk is! Je wilt er voor hem zijn, je liefde geven, hem verzorgen, troosten, voorzien in al zijn behoeftes. Maar dat kan soms best een uitdaging zijn. Als je baby veel huilt, erg onrustig is, het voeden niet lekker gaat, en het slapen al helemaal niet… weet je eigenlijk niet meer goed waar jíj nou goed aan doet. En wat het nu precies is wat je baby wilt! Je wilt weten waar jouw baby behoefte aan heeft.

  Babybehoefte in kaart is gericht op het prille begin van de baby en zijn ouders,
  en het tot stand brengen van die allereerste, allerbelangrijkste, hechting.

  Met ‘Babybehoefte in kaart’ gaan we kijken naar het geboorteverhaal, het huilen en de lichaamstaal van jouw baby. Je baby laat hiermee zien wat hem nog dwarszit en wat er aan nog onvervulde behoeftes spelen.
  Ik help jou om de vertaling te maken van zijn werkelijke behoeftes naar een plan van aanpak die jou helpt er zo goed mogelijk voor je baby te zijn. Hierdoor kunnen problemen en baby-ongemakken al in een vroeg stadium worden onderkend en worden opgelost.

  Met Babybehoefte in kaart….

  • Geef jij je baby (en jezelf als ouder) de allerbeste start
  • Kijken we terug op ‘the golden hour’ en de 9 magische fases (moment vlak na de geboorte)
  • Leer jij je baby beter begrijpen
  • Weet jij als ouder de signalen van je baby op de juiste manier te interpreteren
  • Ben je in staat om de lichaamstaal (Baby Body Language) van je baby te vertalen
  • Zal je baby meer ontspannen zijn en minder huilen
  • Krijg je concrete tips en handvatten
  • Zal je je zelfverzekerder voelen in het ouderschap
  • Zal je baby beter slapen
  • Leer jij welke impact conceptie, zwangerschap en geboorte op je baby heeft gehad
  • Leer jij alles over huid- op huidcontact (en hoe je gebruik kunt maken van BUIDELTOPS!)
  • Weet je hoe jij de hechting tussen jouw baby en jou optimaal kan stimuleren
  • Wordt je meegenomen naar de cruciale hechtingsmomenten in het eerste levensjaar van je baby
  • Stel je een hechtingsplan op
  • Gaan we aan de slag met een prachtige kaarten-set van ‘Babybehoefte in kaart’

  Dit krijg je:

  Je krijgt als voorbereiding een vragenlijst toegestuurd die je mij voor het eerste consult weer ingevuld terugstuurt.

  2 consulten van 1,5 á 2 uur. Je baby mag hier uiteraard ook bij zijn!

  Na afloop kun je een uitgebreid verslag ontvangen

  En kun je tevens een verslag van het Persoonlijk Hechtingsplan ontvangen

  Heel veel inzichten, tips en tools!

  De kosten

  Babybehoefte in Kaart bestaat uit 2 consulten van 1,5 á 2 uur. Dit kost € 279,- (incl. BTW)

  Mocht je een vervolgconsult willen (van 1 á 1,5 uur), dan reken ik hier € 75,- voor.

  De consulten kunnen bij mij thuis in Limmen plaatsvinden, maar ook bij jou thuis. Ik reken een reiskosten vergoeding boven 5 km afstand en eventuele parkeerkosten. Het is tevens mogelijk om via Zoom af te spreken.

  Combideal – Slaapcoaching & Mama-coaching

  In samenwerking met Marieke van Studio Uil Kinderslaapcoaching

  Als je kind lekker slaapt, kun jij ook lekker slapen.
  Als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor je kind zorgen.

  Het werkt beide kanten op. Hoe gaat het met je kind? En hoe gaat het met jou? Je kind leeft in het begin nog zo in symbiose met jou als moeder zijnde. Onbewust voelen jullie elkaar heel goed aan. Maar het is niet altijd gemakkelijk om dit te herkennen. We zijn wat van onszelf verwijdert, in alle drukte van ons bestaan. Daarbij kan slaaptekort zorgen voor stress en het kan je uit balans halen.

  Je moederhart wilt (weer) de verbinding met je kindje voelen. Je wilt plezier, rust en zelfvertrouwen krijgen in het contact met en de opvoeding van je kind. Daarom is het fijn om voor zowel je kind als voor jezelf te kijken naar waar het nu niet zo lekker gaat. En naar wat er gedaan kan worden zodat jullie allebei weer lekker in jullie vel zitten.

  Vandaar dat ‘Studio Uil Kinderslaapcoach’ & ‘Groot voor Klein’ de handen ineen slaan. Met dit combipakket zorg je dus voor zowel je kind als voor jezelf.

  Wat houdt het pakket in?

  Slaap-coaching

  Schriftelijke intake en daglog

  Telefonisch gesprek van 50 minuten

  Antwoord op al jouw vragen omtrent slapen van je kindje

  Samenvatting via de mail

   

  Mama-coaching

  Telefonische intake

  2 coachgesprekken van 1 á 1,5 uur

  Korte telefonische follow-up, ongeveer 3 weken na het laatste coachgesprek

  Combiprijs € 275,- (incl BTW)

  Combideal – Slaapcoaching & Geboorte in kaart

  In samenwerking met Marieke van Studio Uil Kinderslaapcoaching

  Komen tot de kern van waar de onrust vandaan komt
  kan zó helpend zijn om met slaapproblemen om te gaan

  Veiligheid, vertrouwen, geborgenheid… Het zijn ingrediënten die belangrijk zijn voor een kind om fijn in slaap te kunnen vallen. Toch gebeuren er veel dingen in het leven van een jong kind wat stress geeft, en wat kan zorgen voor een onveilig gevoel. Een jong kind kan zich onrustig voelen, niet lekker in zijn vel., en daardoor ook slecht slapen. En soms kun jij je vinger er niet opleggen waar die emoties, gevoelens en gedragingen van je kind nou vandaan komen. Om welke emoties en gevoelens gaat het nu eigenlijk? Waar heeft je kind nu precies last van? Wat wil het je eigenlijk vertellen met zijn gedrag?

  Antwoord op deze vragen kan zo ontzettend helpend zijn voor je kind, en voor jou als ouder! Met het in kaart brengen van het geboorteverhaal komen we tot de kern van waar gedrag vandaan komt.

  En als dit helder is, begrijp je ook waarom je kind onrustig is en slecht slaapt. In de slaapcoaching kun je vervolgens inzoomen op hoe je je kind het beste kunt helpen om een veilige setting te creëren voor goede slaap. De behoeftes van je kind zijn duidelijk geworden uit het geboorteverhaal. Ook dit neem je mee tijdens de slaapcoaching waarin je vervolgens praktische handvatten, tips en adviezen krijgt die jullie helpen aan betere slaap.

  Meer begrip en bewustwording is belangrijk om je kind te kunnen helpen aan goede slaap.

  Wat houdt het pakket in?

  Slaap-coaching
  Schriftelijke intake en daglog

  Telefonisch gesprek van 50 minuten

  Antwoord op al jouw vragen omtrent slapen van je kindje

  Samenvatting via de mail

  Geboorte in kaart

  Schriftelijke intake / vragenlijst

  1 Geboorte in kaart consult; 2 a 2,5 uur

  Uitgebreid verslag van het consult

  Met daarbij veel tips, handvatten en leuke extra’s

  Twv. € 179,- incl. BTW.

  Combiprijs € 304,- (incl BTW)