Zwanger? Van harte gefeliciteerd!

Voor sommige vrouwen is zwanger zijn een feestje, voor anderen kan het ook behoorlijk zwaar zijn. Je verlangt naar het moment om je baby gezond en wel in je armen te kunnen sluiten. En het zwanger zijn, en een naderende bevalling, roept ook nog wel wat vragen bij je op.

Wat kan ik doen om mijn huilende baby zo goed mogelijk te ondersteunen? Wat als mijn baby een huilbaby is? Waar moet ik allemaal rekening mee houden in de kraamtijd? Wat kan ik doen om mijn baby – nu al – goed aan mij te laten hechten? Hoe kan ik aandacht houden voor Selfcare (zeker met gebroken nachten)? Hoe weet ik of mijn baby huilt omdat het honger heeft, of omdat het moe is? Wil ik dat de baby in een co-sleeper slaapt, of al snel op zijn eigen kamertje? Wat moet ik doen als mijn baby veel last heeft van darmkrampen?

Al die vragen kunnen je best een beetje onzeker maken. De cursussen en consulten van Groot voor Klein helpen je om de zwangerschap en de geboorte van je kind goed voorbereid en vol vertrouwen tegemoet te gaan! 

 

 

Hooray!! A lovely, little, baby is on its way! 

 

 

Als je zwanger bent, denk je er misschien niet direct over na. Je fantaseert vooral over hoe mooi en fijn het allemaal zal zijn, zo’n klein baby’tje in je leven. Maar wat als dat baby’tje gaat huilen? En dat het blijft huilen, en je niet goed weet wat er nu precies aan de hand is? Wil jij je hierop voorbereiden, over de betekenis van het huilen leren, en weten wat je baby je nu eigenlijk wilt zeggen met het huilen?  In de workshop ‘Babytaal’ (Dunstan babytaal) vertel ik jou hier alles over. Want wist je dat pasgeboren baby’s 5 verschillende huilgeluiden maken waarmee ze hun dagelijkse behoeften en ongemakken kunnen aangeven?! Ja echt! Je hoort dus aan de manier van huilen of ze honger hebben, moe zijn, last hebben van een vastzittend boertje, darmkrampen of een ander ongemak als volle luier hebben. Ik leer jou hoe jij deze huiltjes kunt onderscheiden, en je je baby dus direct leert begrijpen. Hoe fijn is dat?!

JA, IK WIL MEER WETEN!

Het geboorteplan is iets wat je wellicht al kent. Echter, er wordt vaak niet verder stilgestaan bij die hele periode eromheen! In de eerste 1000 dagen van het leven, vanaf de bevruchting tot de tweede verjaardag, worden we gevormd tot wie we zijn. Invloeden in deze periode zijn bepalend voor de rest van ons leven. Dit is wetenschappelijk bewezen. Er komt zoveel kijken bij deze bijzondere en belangrijke tijd in je leven. Wil je meer weten over deze eerste 1000 dagen? Heb je behoefte aan een overzicht hierin? En wil je meer bewustwording van waar je allemaal nog aan kunt denken om dit in goede lijnen te brengen? Met behulp van de ‘Inzichtkaarten-set’ bied ik jou ondersteuning bij het voorbereiden op en formuleren van jouw ‘Eerste 1000 dagen plan’.


IK BEN NIEUWSGIERIG NAAR MEER INFO HIEROVER!