Als jij werkt in de kinderopvang en er veel baby’s bij jou op de groep komen, dan weet jij ook dat het werken met baby’s weer andere specifieke vaardigheden en kwaliteiten van jou vraagt dan het werken met peuters.

Steeds meer wordt wetenschappelijk duidelijk hoe belangrijk de eerste 1000 dagen van een baby zijn. Van conceptie, de tijd in de baarmoeder, de geboorte tot en met het tweede levensjaar.

Vandaar dat er vanuit de overheid is bepaald dat professionals die werken met 0-jarigen zich voor 2023 moeten hebben opgeleid tot ‘baby- deskundigen’.

Zo kan de kwaliteit op de babygroepen verhoogd worden, en dat is nodig!

Er bestaan prachtige trainingen voor die aan deze criteria voldoen. Zelf geef ik ook training hierin. En ik merk dat er nog zoveel meer verteld mag worden over de baby’s. Dat er nog meer ingezoomd mag worden op bepaalde onderwerpen.

Neem nou het huilen… Daar wordt niet voor niets boeken vol over geschreven. Ik heb van al die kennis die er is over het huilen, een concrete, compacte workshop ontwikkeld, die heel waardevol voor je gaat zijn in het werken met baby’s!

Ben je hier nieuwsgierig naar? Lees dan verder op: Huilende baby’s in de opvang.

 

 

Een liefdevolle basis voor elk kind: dat is mijn missie. Vandaar dat ik vaak trainingen/ workshops/ thuisconsulten geef over (en voor) baby’s. Maar daarnaast heb ik vanuit mijn kennis en ervaring in het werken in de kinderopvang ook heel veel feeling met de dreumesen en peuters.

Ik vind het ontzettend belangrijk dat zij in een (emotioneel) veilig kinderdagverblijf komen, waar zij worden gestimuleerd in hun persoonlijke competenties, hun sociale competenties, hun algemene ontwikkeling… Dat zij mogen zijn die zij zijn, dat zij individueel gezien worden, dat er sensitief op hen wordt gereageerd…

Ik kan nog wel even doorgaan zo.

Om de kwaliteit binnen de kinderopvang te verhogen, deel ik graag mijn bijdrage aan als pedagogisch beleidsmedewerker/ coach.
Benieuwd wat ik hier precies mee bedoel? Klik dan op: Pedagogisch coaching.