Het moederschap is prachtig en uitdagend…

Na 9 maanden vol verwachting kun je dan eindelijk je kindje in je armen sluiten… Het is waarschijnlijk één van de meest bijzondere ontmoetingen in je leven. Je wilt dit nieuwe mensje alle liefde van de wereld geven!

En dat je soms niet goed weet hoe je er het beste voor je baby kunt zijn, dat je baby blijft huilen en ontroostbaar is, kan je dan best onzeker maken. Of als je kind al iets ouder is, en je je zorgen maakt over het gedrag van je kind, je je kind niet goed begrijpt; wat kun je dan doen?

 

En wat als de slapeloze nachten er bij komen en je soms van oververmoeidheid zelf ook wel in tranen kan uitbarsten?
En misschien herken jij je wel in de volgende punten:

*Je hebt het gevoel dat je baby ergens last van heeft, maar je weet niet goed wat het is

*Je baby vindt het heel lastig om alleen gelaten te worden

*Je hebt last van de manier waarop de geboorte van je baby is verlopen

*Je mist die ‘roze wolk’

*Je baby heeft jouw constante nabijheid nodig, vooral ook met in slaap vallen

*Je merkt aan je baby dat hij/ zij heel onrustig is

*Je maakt je zorgen over de hechting

*Je weet niet goed meer wat je met je baby aan moet

*Je voelt dat er iets tussen jou en je kind instaat

*Je wordt onzeker van al die ‘goedbedoelde’ adviezen

*Je wilt je baby begrijpen, maar weet niet hoe

*Je wilt je baby helpen, maar weet niet hoe

*Je voelt van binnen dat het gedrag van jouw baby wel eens te maken kon hebben met zijn moeizame start

*Je wilt samen een fijne en liefdevolle basis kunnen opbouwen in het prille leven van jouw kind.

*…………..

 

Kijk hieronder voor de verschillende mogelijkheden in hoe ik jou hierbij kan helpen.

 

Ouders vragen zich wel eens af waar het gedrag, emoties en gevoelens van hun kind vandaan komen. Zij hebben bijvoorbeeld een kind dat snel gefrustreerd raakt, weinig zelfvertrouwen heeft, veel huilt, moeite heeft met leren… en zo zijn er nog tal van voorbeelden te benoemen.
30 jaar onderzoek in de pre- en perinatale psychologie hebben aangetoond dat de manier waarop conceptie, zwangerschap en geboorte hebben plaatsgevonden van invloed zijn op hoe een persoon zich later gaat gedragen. Het verhaal van de start van je leven is daarom zo ontzettend belangrijk. Hoe verliep de zwangerschap en de geboorte? Welk gemis was er? Welke behoefte is er nu zo aanwezig?

Lees verder als je hier meer over wilt weten

‘Babybehoefte in kaart’ is gericht op het prille begin van de baby en zijn ouders, en het tot stand brengen van die allereerste ALLERBELANGRIJKSTE hechting. De manier waarop jij met je baby omgaat, vormt hem voor de rest van zijn leven. Ik leer jou alles over hoe je hier vorm aan kunt geven in het dagelijks leven.
Met ‘Babybehoefte in kaart’ gaan we kijken naar het geboorteverhaal, het huilen en de lichaamstaal van jouw baby. Je baby laat hiermee zien wat hem nog dwarszit en wat er aan nog onvervulde behoeftes spelen. Ik help jou om de vertaling te maken van zijn werkelijke behoeftes naar een plan van aanpak die jou helpt er zo goed mogelijk voor je baby te zijn. We vertalen dus het gedrag van jouw baby naar concrete handvatten.

Wow, dit is wat ik wil voor mijn baby!

“Ssst, stil maar. Nu niet meer huilen hoor. Hier heb je je speen, kun je even rustig worden. Ben jij nou een grote jongen?! Stop toch met dat gehuil!”

Ken je dat… dat je kind zo onrustig is, snel boos wordt, of jengelig om je heen blijft hangen, dat je geen stap kunt zetten, en de hele dag je aandacht vraagt? Onrustige nachten, huilbuien of driftbuien? Je kind lijkt niet lekker in zijn vel te zitten, en het roept ook frustraties op bij jou! Dit moet anders…Ik ben nieuwsgierig naar hoe het ook anders kan!

Het beloofd een heerlijke dag te worden.. Speciaal voor JOU!! Een dag om dichter bij jezelf te komen, waardoor je weer voelt wat belangrijk is voor jou!

Een dag met zelfzorg inspiratie, ontspanning, coachingstechnieken, yoga nidra en creativiteit. Je krijgt tools en handreikingen om dichter bij jezelf te komen, jezelf te ont-moeten, meer compassie voor jezelf te ervaren en om de dingen te gaan doen die bij jou passen en waar je blij van wordt.
Door te doen en te ervaren, afgewisseld met diepe ontspanning, is deze dag echt een cadeautje voor jezelf!

Heerlijk! Meer info graag!