Ken je dat… dat je gaat werken en er die dag voor het eerst een heel jong baby’tje komt wennen. Soms zijn ze pas 10 weken oud wanneer hun ouders weer aan het werk moeten. Je wilt de baby snel leren kennen en een goede band met de baby opbouwen, zodat de baby zich snel thuis voelt bij jou.

Of heb jij ook een baby bij jou op de groep die veel huilt en eigenlijk alleen stopt met huilen als je hem vasthoudt? Of die zichzelf lang ‘in slaap huilt’, zoals ze thuis ook altijd doet? 

Dat baby’s huilen om te communiceren, dat is duidelijk. Maar het is niet voor iedereen bekend dat baby’s verschillende huilgeluiden hebben om hun dagelijkse behoeften en ongemakken kenbaar te maken. In deze training vertel ik over deze huilgeluiden en ook over de andere signalen die de baby’s aan ons doorgeven.
Daarnaast is er ook nog een andere reden waarom baby’s huilen. Namelijk, als herstelmechanisme, om zichzelf te kunnen ontladen van de emotionele spanningen en stress die het heeft opgedaan. 

 

In de training ‘Huilende baby’s in de opvang’, leer je in 2,5 uur tijd alles over:

-De feiten over huilen
-Stress en prikkels bij baby’s
-De 5 verschillende huilgeluiden die baby’s maken *
-Signalen die baby’s aan ons doorgeven om hun behoeften en ongemakken mee aan te geven
-Waarom baby’s huilen
-En wat je kunt doen om de baby’s weer gerust te stellen
-Controlepatronen om de baby’s te troosten, en hoe deze vooral niet in te zetten!
-Uithuilen, en hoe dit op een veilige manier aan te bieden aan baby’s

*Wist je dat baby’s in de eerste 3 á 4 levensmaanden 5 verschillende huilgeluiden maken die hun dagelijkse behoeftes en ongemakken weergeven?! Ik leer jou de 5 verschillende huilgeluiden en bijbehorende lichaamskenmerken te onderscheiden.

 

Wat kun je ermee?
Na de training ‘Huilende baby’s in de opvang’ beschik je over nieuwe kennis en vaardigheden om baby’s beter te leren begrijpen. Je weet wat de baby jou wilt duidelijk maken. Je kunt de verschillende huilgeluiden onderscheiden en weet de lichaamstaal van de baby te plaatsen. Je kunt de baby’s bij jou op de groep emotionele veiligheid bieden en weet sensitief responsief op de baby’s te reageren. Je weet hoe je de baby kunt helpen om van emotionele spanning en stress te ontladen. En wat je precies kunt doen om ervoor te zorgen dat de baby weer tevreden is! 

 

Praktische informatie:
-De training duurt 2,5 uur en kan zowel overdag als ’s avonds gegeven worden
-Je krijgt een hand-out mee. Hierin staat een overzicht van de 5 verschillende huilgeluiden en de bijbehorende kenmerken, en een overzicht met de belangrijkste punten uit de training
-De training wordt gegeven op je eigen kinderopvang locatie. Virtueel, via Zoom, is ook mogelijk. 
-De kosten hiervoor zijn € 350,- voor een groep van 6 – 11 personen. En € 450,- voor een groep van 12 – 18 personen.
-Dit is exclusief reiskosten vergoeding, buiten een straal van 5 km van € 0,20 per km. 

 

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor de training ‘Huilende baby’s in de opvang’?
Klik hier om naar mijn contactpagina te gaan. 

 

Pedagogisch medewerkers en gastouders over ‘Huilende baby’s in de opvang’

 

Bedankt voor de cursus. Wauw. Wat was ie mooi. Echt heel leerzaam. Dat maak ik niet veel mee. De uitleg was super duidelijk. Veel info nu in mijn hoofd dus ik ga straks even wandelen in het bos hihi. Ik kan zeker verder nu met de baby’s op de groep en zal ze meer gaan begrijpen. Dank je wel.

Nathalie 


Dank je wel voor de workshop, heel blij mee!! Ik heb er Ontzettend van genoten!! Zo interessant… Zo Helder… Zoveel om over na te denken… Twee en een half uur leek me zo lang, maar wat ging het snel! Nogmaals heel erg Dank je wél. En niet alleen wij als pedagogisch medewerkers, maar elke jonge ouder zou dit moeten weten!!

Lieneke


Ik vond het een heel boeiende sessie. Ik heb meteen ook wel wat ideeën om ermee aan de slag te gaan met mijn team. Bedankt voor deze heel leerrijke sessie!

Inge


Ik wil je nog een keertje bedanken voor de mooie, leerzame workshop van vanmorgen! Ik heb er erg veel aan gehad en ga me zeker verder in het onderwerp verdiepen en zeker de Dunstan babytaal!

Monique


Ik vond het gisterenavond een heel leerzaam avond! Ik heb veel gehoord, gezien en geleerd. Ik kan niet wachten om het uit te gaan proberen op het werk!

Rebecca


Dankjewel! Ik vond de workshop super interessant en heb heel wat nieuwe dingen bijgeleerd.

Melissa


Hartstikke bedankt voor deze training. Ontzettend leerzaam en goed uitgelegd.

Gina