Huilende baby’s in de opvang

 

 

Ken je dat… dat je gaat werken en er die dag voor het eerst een heel jong baby’tje komt wennen. Soms zijn ze pas 10 weken oud wanneer hun ouders weer aan het werk moeten. Je wilt de baby snel leren kennen en een goede band met de baby opbouwen, zodat de baby zich snel thuis voelt bij jou.

Of heb jij ook een baby bij jou op de groep die veel huilt en eigenlijk alleen stopt met huilen als je hem vasthoudt? Of die zichzelf lang ‘in slaap huilt’, zoals ze thuis ook altijd doet?

Dat baby’s huilen om te communiceren dat is duidelijk. Maar het is niet voor iedereen bekend dat baby’s verschillende huilgeluiden hebben om hun dagelijkse behoeften en ongemakken kenbaar te maken. In deze workshop vertel ik over deze huilgeluiden en ook over de andere signalen die de baby’s aan ons doorgeven. Daarnaast is er ook nog een andere reden waarom baby’s huilen. Namelijk als herstelmechanisme, om zichzelf te kunnen ontladen van de emotionele spanningen en stress die het heeft opgedaan. In deze workshop bespreken we manieren om er voor de baby’s op de groep te kunnen zijn. Het gaat over troosten en controlepatronen, en over de behoefte aan het ontladen en uithuilen van spanning en stress op de opvang. 

 

 

In de workshop ‘Huilende baby’s in de opvang’, leer je in 2,5 uur tijd alles over:
– De feiten over huilen
– Stress en prikkels bij baby’s
– De 5 verschillende huilgeluiden die baby’s maken *
– Signalen die baby’s aan ons doorgeven om hun behoeften en ongemakken mee aan te geven
– Waarom baby’s huilen

– En wat je kunt doen om de baby’s weer gerust te stellen
– Controlepatronen om de baby’s te troosten, en hoe deze vooral niet in te zetten!
– Uithuilen, en hoe dit op een veilige manier aan te bieden aan baby’s

*Wist je dat baby’s in de eerste 3 a 4 levensmaanden 5 verschillende huilgeluiden maken die hun dagelijkse behoeftes en ongemakken weergeven?! Ik leer jou de 5 verschillende huilgeluiden en bijbehorende lichaamskenmerken te onderscheiden.

 


Wat kun je ermee?

Na de workshop ‘Huilende baby’s in de opvang’ beschik je over nieuwe kennis en vaardigheden om baby’s beter te leren begrijpen. Je weet wat de baby jou wilt duidelijk maken. Je kunt de verschillende huilgeluiden onderscheiden en weet de lichaamstaal van de baby te plaatsen. Je kunt de baby’s bij jou op de groep emotionele veiligheid bieden en weet sensitief responsief op de baby’s te reageren. Je weet hoe je de baby kunt helpen om van emotionele spanning en stress te ontladen. En wat je precies kunt doen om ervoor te zorgen dat de baby weer tevreden is!

 

Een goede band opbouwen met de baby’s, tevreden baby’s, en meer kwaliteit leveren in je werk; hoe fijn is dat?!

 

 

Praktische informatie:
* De workshop duurt 2,5 uur en kan zowel overdag als ’s avonds gegeven worden.
* Je krijgt een hand-out mee. Hierin staat een overzicht van de 5 verschillende huilgeluiden en de bijbehorende kenmerken, en een overzicht met de belangrijkste punten uit de workshop.
* De workshop wordt gegeven op je eigen kinderopvang locatie.
* De kosten hiervoor zijn € 295 ,- voor een groep van max. 12 personen (exclusief reiskosten vergoeding, buiten een straal van 5 km van € 0,20 per km)

 

Wil je meer informatie of wil je je voor een workshop ‘Huilende baby’s in de opvang’ aanmelden? Klik hier om naar mijn contactpagina te gaan.