Na 9 maanden vol verwachting kun je dan eindelijk je kindje in je armen sluiten… Het is waarschijnlijk één van de meest bijzondere ontmoetingen in je leven. Je wilt dit nieuwe mensje alle liefde van de wereld geven!

En dat je soms niet goed weet hoe je er het beste voor je baby kunt zijn, dat je baby blijft huilen en ontroostbaar is, kan je dan best onzeker maken. En wat als de slapeloze nachten er bij komen en je soms van oververmoeidheid zelf ook wel in tranen kan uitbarsten? Je wilt je baby begrijpen, je wilt weten waarom je baby huilt en hoe je je baby kunt helpen. Zodat jullie samen een fijne en liefdevolle basis kunnen opbouwen in het prille leven van jouw kind.

 

En weet je wat nou zo mooi is..?! Jouw baby vertelt jou eigenlijk al wat er aan de hand is, waar hij behoefte aan heeft op dat moment, of wat zijn ongemak is. Dat doet je baby o.a. met zijn lichaamstaal en zijn verschillende huilgeluiden. Baby’s kunnen hiermee dus echt communiceren! En als je de ‘taal van je baby’ leert kennen, kun je dus precies weten wat er aan de hand is en wat je dan kunt doen? Ja, baby’s maken namelijk verschillende huilgeluiden…

De Dunstan Babytaal methode
Pasgeboren baby’s maken vanaf de geboorte vijf geluiden met ieder een heel specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby’s en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken. Alle baby’s over de hele wereld spreken dus dezelfde ‘Babytaal’! Na drie á vier maanden doven de reflexen, en daarmee de geluiden, langzaam uit en maken plaats voor bewuste communicatie van je baby. Deze ontdekking heeft Priscilla Dunstan gedaan. De methode wordt sinds 2006 wereldwijd verspreid onder zoveel mogelijk ouders en professionals die met de allerjongste baby’s te maken krijgen. 

 

 

De Dunstan Babytaalmethode leert je hoe je de vijf geluiden kunt herkennen en doet suggesties voor manieren om je baby weer gerust te stellen. 

 

 

Wat gaan we doen in de cursus ‘Babytaal’?
In de cursus ‘Babytaal’ laat ik je video’s van baby’s over de hele wereld zien. Ik leer je hoe je de vijf geluiden kunt herkennen en ik geef suggesties voor manieren om je baby weer gerust te stellen. 

Wat kun je ermee?
Na de cursus ‘Babytaal’ beschik je over nieuwe kennis en vaardigheden om je baby beter te begrijpen. Je weet wat je baby jou wilt duidelijk maken. Je kunt de verschillende huilgeluiden onderscheiden en weet de lichaamstaal van je baby te plaatsen. En ook wat je precies kunt doen om ervoor te zorgen dat je baby weer tevreden is!

 

De voordelen op een rijtje…

Minder huilen en sneller gerustgesteld
Wanneer je weet welke behoefte je baby heeft als het begint te huilen, dan kun je direct met de juiste oplossing komen voor zijn ongemak. Je kunt je voorstellen dat het voor je baby dan niet nodig is om verder te huilen of overstuur te raken. Hoe fijn is het om direct door je ouders begrepen te worden. Dat geeft vertrouwen in het leven!

Betere voedingen
Wanneer je gaat voeden als je baby echt honger heeft, dan zal het beter willen drinken. Dat is anders als je iedere keer dat het begint te huilen probeert of het ook honger heeft… Als je met deze methode voedt, dan voed je dus op verzoek. 

Meer slaap
Als je baby ’s nachts wakker wordt, want dat doen veel baby’s in de eerste maanden, is het heel prettig om direct te weten wat er is. Soms is het alleen maar een boertje dat dwars zit (dat hoor je aan het huilgeluid). Je baby raakt minder overstuur, is sneller gerust gesteld en slaapt dus ook sneller weer in. En jij ook!

Minder stress & meer zelfvertrouwen en rust
Wanneer je goed kunt inschatten wat de behoeften van je baby zijn en je weet wat je moet doen als je baby begint te huilen, dan neemt dat veel van de druk en stress weg die veel ouders voelen in de eerste fase van hun ouderschap. Dat geeft zelfvertrouwen en rust! 

Betere onderlinge relatie
En als je minder stress ervaart, en met meer zelfvertrouwen en rust kunt opvoeden, dan heeft dit ook zijn invloed op de relatie van jou en je partner.

Meer verbonden met je baby
Wanneer je als ouder in staat bent om de behoeften van je baby te horen en te begrijpen, dan verstevigt dit de band tussen jou en je baby. Ook helpt de methode om een deel van de druk weg te nemen die veel jonge vaders en moeders voelen. Onderzoek naar veilige hechting bevestigt de voordelen voor de baby wanneer ouders goed afgestemde verzorgers zijn. 

Ook voor vaders
Ook als vader kun je de geluiden van je baby herkennen. Bij honger moet je wellicht je baby inleveren bij je vrouw, als die borstvoeding geeft. Maar bij de vier andere geluiden kun je het zelf oplossen. Daarmee kan je als vader, vanaf dag één, een gelijkwaardige band opbouwen met je kindje. Dat is ook fijn voor moeders…. 

 


Des te meer mensen de ‘Babytaal’ leren begrijpen, des te meer baby’s een gelukkigere
en meer tevreden start zullen krijgen. 


Praktische informatie
* Ik geef zowel groepscursussen op locatie als thuisconsulten
* Beiden zijn één bijeenkomst/ consult van zo’n 1,5 a 2 uur
* Je kunt (het beste) beginnen tussen de 28 en 37 weken van je zwangerschap. Als de baby er al is, dan het liefst z.s.m. beginnen, omdat de reflexen na 3 á 4 maanden uitdoven
* Je krijgt een overzicht mee van de 5 verschillende geluiden en de bijbehorende kenmerken
* Je krijgt een Babydagboek-overzicht mee 
* De cursussen vinden plaats in de regio Castricum/ Limmen
* Dunstan Babytaal groepscursus kost € 25,- per persoon/ per stel
Thuisconsult kost € 75,- (exclusief reiskosten vergoeding, buiten een straal van 5 km van € 0,20 per km)

 

Heb jij meer zwangeren bij jou in de omgeving en wil je graag zelf een groepsworkshop thuis organiseren? Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Ouders over Babytaal

Wij hebben bij Renske de cursus Dunstan Babytaal gevolgd. Vanaf moment één een heel boeiend verhaal en de manier waarop Renske vertelt; je hangt aan haar lippen! Het is een heel leerzame en nuttige cursus over de 5 verschillende huilgeluiden van een baby, zodat je straks kunt onderscheiden wat je baby vraagt/ nodig heeft. Daarnaast konden we alles aan Renske vragen over de zwangerschap, bevalling en het leven met een pasgeboren baby. Ze heeft zoveel kennis! Wij raden de cursus ‘Babytaal’ aan iedere aanstaande ouder aan! Bedankt Renske!
Kees & Melinda

 

Renske heeft ons op een leuke manier een consult aan huis gegeven waarin zij de 5 universele babyhuiltjes uitlegde aan de hand van filmpjes. Onze dochter was toen 6 weken en sindsdien begrepen we veel beter wat zij van ons nodig had! Echt een aanrader!
Bianca 


Mijn dochtertje was 8 weken toen Renske bij mij thuis kwam voor een consult. Aan de hand van haar goede uitleg en filmpjes herkende ik al snel de verschillende huiltjes en kon ik nog beter inspelen op de behoefte van mijn dochtertje. Een hele bijzondere en leerzame ervaring!
Jenny


Een fijn consult gehad waar de verschillende huiltjes duidelijk werden uitgelegd met zowel beeld als geluid. Als onze kleine man er straks is hoop ik dat we het herkennen zodat we de juiste handelingen toe kunnen passen en hem dus snel kunnen begrijpen.
Cindy


De nacht nadat Renske bij ons thuis was geweest voor een consult was ik meteen al zo blij met haar! Normaal gesproken ben ik zeker een uur, maar vaak wel iets langer bezig met voeden/ luier/ in slaap drinken/ wiegen. Nu heeft mijn zoontje gedronken.. had hij een schone luier.. heb ik hem twee keer tussen het drinken door laten boeren en zag ik ‘auw’ (dat hij moe was). 20 minuten later lagen we weer in bed en hij sliep niet alleen meteen, maar hij huilde ook niet! Én hij is uiteindelijk zelf in slaap gevallen! Dit smaakt naar meer!
Marietje


Het thuisconsult met Renske vonden wij erg prettig. Ze vertelde ons een hoop nuttige informatie rondom de verschillende soorten huilgeluiden die je kindje kan laten horen. Het was een fijne, ongedwongen sfeer en we konden tussendoor allerlei vragen stellen. Voor ons was het heel verhelderend. Het geeft ons vertrouwen dat we ervoor kunnen zorgen dat onze dochter – wanneer ze is geboren – zich gehoord voelt als ze ons iets probeert duidelijk te maken.
Linda 

Dunstan Babytaal Groot voor klein